MİRAC KANDİLİ MESAJI

Peygamber Efendimiz (s.a.s) ‘in Kutlu Doğumunun 1446. Yıldönümünü yaşadığımız şu günlerde Kâinatın Efendisi’nin Cenab-ı Hakkın daveti ile Mescid-i Haramdan, Mescidi Aksaya yolculuk yaptığı mübarek gece, Miraç Kandilini 23 Nisan 2017 Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece idrak edeceğiz.

Recep Ayının 27. Gecesi, bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı, akıl ve idraki zorlayan, mana âleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura kavuşmanın gerçekleştiği hadisedir.

Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz tarafından mü’minlerin miracı olarak nitelendirilen namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder.

Miraç, insanın erdem yolculuğudur. Miraç, ilâhî kudreti temaşa eden Hz. Peygamberin (s.a.v) şahsında, insanlığın Hakka yürüyüşüdür. Miraç; zamanın ve mekânın yegâne sahibi olan Yüce Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahitlik ediştir. Miraç; her mü’minin günde beş defa huzura durduğu namaz vasıtasıyla Rabbiyle iletişimini daima canlı tutmasıdır.

Bugün, Mirac-ı Nebi’nin sırrına vakıf olmanın yollarından biri de ibadet ve teatimizi, bu gece vesilesiyle gözden geçirip, Mirac-ı Nebi’ye hürmeten kırılan kalpleri onarmak, yıkılan köprüleri yeniden kurmak, unuttuklarımızı bir daha hatırlamak ve manevi kayıplarımızı tekrar bulmaya çalışmaktır.

Bu gece, dünyada insanların hırs ve tutkuları yüzünden karşı karşıya kaldığı sıkıntılardan kurtulmak için, Allah’ın sonsuz merhametine sığınmanın ve insanlığın kurtuluşu için Ona, yalvarmanın vaktidir.

Bu gecenin değerini iyi bilelim ve Rabbimizin “Duanız Olmasa Ne Ehemmiyetiniz Var” ayetine sımsıkı sarılalım. Daha güzel ve güvenli bir dünya, daha erdemli ve daha esenlikli bir hayat için, Miraç Gecesini bu güzelliklere bir yükseliş yapalım. Bu gece miracın ruhunu, manasını, hikmetini ve evrensel mesajlarını yeniden düşünelim.

Bu geceyi ihya etmek ve gönül dünyamıza katkı sağlamak için, İl Müftülüğümüz tarafından 23 Nisan 2017 Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece Miraç Kandili münasebetiyle akşam namazından sonra Şahinbey İlçesi Ulu Camii ile Şehitkâmil İlçesi Karşıyaka Hz. Ömer Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Kandil programı icra edilecektir. Tüm halkımızı aile fertleriyle beraber bu programlarımıza davet ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, bütün İslâm âleminin ve Gaziantepli tüm kardeşlerimin mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Miracımız gerçekten hakikatlere yükseliş olsun. Selam ve dualarımla..
Ahmet ÇELİK                                                                                                                          Gaziantep İl Müftüsü