İl Müftümüz Oğuzeli KYK Yurdunda Öğrencilerle Buluştu

Oğuzeli KYK Yurdunda kalan Üniversiteli Öğrencilerine yönelik bir program düzenlendi.

Oğuzeli KYK yurdunda gerçekleştirilen Programa İl Müftümüz Ahmet Çelik önderliğinde İl Müftü Yardımcımızdan Hamza Bayram, Mehmet Güneş, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Oğuzeli İlçe Müftüsü Gıyasettin Yılmaz, yurt çalışanları ve Öğrenciler katıldı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Müftümüz Ahmet Çelik, okumanın çok önemli olduğunu, neyin, ne zaman, nasıl okunması gerektiğinin iyi belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Kur’an’ın ilk emrinin Oku emriyle başladığını ifade eden Çelik, Peygamber efendimize gelen ilk vahiyde emredilen okumanın nasıl olacağı üzerinde durdu.

Geleceğin gençlerin ellerinde olduğunu, ülkemizin vatanına sevdalı, kültürlü ve bilinçli gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Allah'ın insanlara verdiği en büyük nimetlerin iman, sağlık ve zaman olduğunun altını çizen Çelik, Müslüman anne babamızın çocukları olarak dünyaya gelmişiz. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Rabbimizin bize bahşettiği bu nimeti iyi değerlendirmeliyiz, doğru yönde kullanmalıyız. Diğer bir önemli konu sağlığımız ve zamanımız. Ellerimiz, ayaklarımız tutarken, gözlerimiz görürken zamanımızı boşa harcamamalıyız. Rabbimize her zaman şükredip teşekkür etmeliyiz.

Müftü Çelik, “Rabbimiz çocuklarımızı bize göz aydınlığı yap, çocuklarımızı iyilikte önder güzellikte rehber olan kimselere önder eyle. İnşallah sizler iyilikte rehber güzellikte önder olanların önderleri olacaksınız diye dua etti.

Gençlikte yapılan ibadetlerin önemli olduğunu ve okumanın, ilim tahsil etmenin de aynı zamanda bir ibadet olduğunu anlatan Çelik, Ahlaklı ve Erdemli bir insanın hem kendisine, hem ailesine, hem topluma faydalı olacağını ifade ettikten sonra Yurt yetkililerine teşekkür ederek sohbetini tamamladı.