KADİR GECESİ TEBRİĞİ

Manevi arınma ve yücelmenin, paylaşarak zenginleşmenin, kardeşliğin zirve noktasına ulaştığı mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak etmekteyiz. 1 Temmuz Cuma gecesini, 2 Temmuz Cumartesi’ye bağlayan gece Kadir Gecesine ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayacağız.

İçinde büyük ve önemli olayların meydana geldiği zaman dilimleri vardır ki bu vakitler diğerlerine göre daha büyük önem ve mana ifade ederler. Kadir Gecesi de bu bakımdan büyük ve önemli gecedir. Zira Kur’an-ı Kerimde Kadir Gecesinin “Bin Aydan Daha Hayırlı Olduğu” bizlere bildirilmiştir. Bu gecede bütün insanlığa hidayet rehberi olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Bu bakımdan Kadir Gecesinde elde edilecek manevi kazanç hesaba, tartıya gelmeyecek kadar büyük olacaktır. Bu gece, ömre bedel bir gecedir.

Sevgili peygamberimiz (sav) Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on gününde ve tekli gecelerinde arayın buyuruyor. Ramazan’ın bu son gecelerini tefekkür ederek, Kur’an okuyarak, Allah’a (c.c) şükrederek değerlendirilmesi gerekiyor. Bu geceye kavuştuğumuz zaman dua etmek sünnettir. Hz. Aişe annemiz Peygamber efendimize: Ey Allah’ın Resulü bu geceye kavuşursam nasıl dua edeyim? diye sorduğunda, Peygamber efendimiz ise: “Ya Rabbi! Sen kerem sahibisin affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua etmesini tavsiye etmiştir.

Kadir gecesi, insanlığın manevi ve ahlaki bakımdan kurtuluş reçetesidir. Bu geceyi ihya etmek, Kur’an-ı okumak ve anlamak, ibadet ve hayır hasenat yapmak, büyüklerimizi sorup ilgilenmek bütün insanlık için dua etmek yoksulun ihtiyacını karşılamak, hastaların ziyaretinde bulunmak ve ömür muhasebemizi yapmak demektir.

Bu duygular içerisinde Gaziantepli kardeşlerimin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik eder, sağlık ve afiyetimizin devamına, manevi dünyamızın aydınlanmasına, ailemizin mutluluğuna, aramızda sevgi ve saygının pekişmesine, cennet vatanımızın maddi ve manevi açıdan kalkınmasına, terör illetinin def’ine, İslam âleminin ve bütün insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Ahmet ÇELİK

İl Müftüsü