İL MÜFTÜMÜZ ÇELİK'DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v), Cenab-ı Hakkın daveti ile Mescid-i Haramdan, Mescidi Aksaya yolculuk yaptığı mübarek gece, Miraç Kandilini  03 Mayıs 2016 Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece idrak edeceğiz.

Recep Ayının 27. Gecesi, bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı, akıl ve idraki zorlayan, mana âleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura kavuşmanın gerçekleştiği hadisedir.

Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz tarafından mü’minlerin miracı olarak nitelendirilen namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder.

Miraç, insanın erdem yolculuğudur. Miraç, ilâhî kudreti temaşa eden Hz. Peygamberin (s.a.v) şahsında, insanlığın Hakka yürüyüşüdür. Miraç; zamanın ve mekânın yegâne sahibi olan Yüce Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahitlik ediştir. Miraç; her mü’minin günde beş defa huzura durduğu  namaz vasıtasıyla Rabbiyle iletişimini daima canlı tutmasıdır.

Bugün, Mirac-ı Nebi’nin sırrına vakıf olmanın yollarından biri de ibadet ve teatimizi, bu gece vesilesiyle gözden geçirip, Mirac-ı Nebi’ye hürmeten kırılan kalpleri onarmak, yıkılan köprüleri yeniden kurmak, unuttuklarımızı bir daha hatırlamak ve manevi kayıplarımızın peşine düşmektir.

Bu gece, dünyada insanların hırs ve tutkuları yüzünden karşı karşıya kaldığı olumsuzluklardan kurtulmak için, Allah’ın sonsuz merhametine sığınmanın ve insanlığın kurtuluşu için Ona, yalvarmanın vaktidir.

Bu gecenin değerini iyi bilelim ve Rabbimizin “Duanız Olmasa Ne Ehemmiyetiniz Var” ayetine sımsıkı sarılalım. Daha güzel bir dünya, daha erdemli ve daha esenlikli bir hayat için, Miraç Gecesini bu güzelliklere bir yükseliş yapalım. Bu gece miracın ruhunu, manasını, hikmetini ve evrensel mesajlarını yeniden düşünelim.

Bu itibarla, İlimizde Pazar günü meydana gelen terör olayında hayatını kaybeden şehitlerimizin makamları Âlî, mekânları cennet olsun. Rabbim, Kederli ailelerine ve topyekûn milletimize sabr-ı cemil, metanet ve dayanma gücü bahşetsin. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar ihsan etsin. Milletimize, memleketimize bu tür acıları, elemleri, kederleri bir daha yaşatmasın.

Bu geceyi ihya etmek ve gönül dünyamıza katkı sağlamak için, İl Müftülüğümüz tarafından 03 Mayıs 2016 Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece Miraç Kandili münasebetiyle akşam namazından sonra Şahinbey İlçesi Ulu Camii ile Şehitkamil İlçesi Karşıyaka Hz. Ömer  Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Kandil  programı icra edilecektir. Tüm halkımızı aile fertleriyle beraber bu programlarımıza davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, bütün İslâm âleminin ve Gaziantep’li kardeşlerimin mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Ahmet ÇELİK

Gaziantep Müftüsü